Ismét cukkini, de most egészen más formában és egy szokatlan párosításban. Érdemes kipróbálni. Kínálhatjuk
akár önmagában egy kis mártogatóssal, de főzelék feltétjeként is megállja a helyét.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész
biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*1 kisebb cukkini (25 dkg)
*20 dkg cm lencsekonzerv
*2 nagyobb tojás
*6 dkg gm zabpehelyliszt
*1 kk só
*1 csapott kk fokhagymagranulátum
*1/2 kk vöröshagyma granulátum
*1/2 kk őrölt feketebors
Sütéshez:
*olaj
A cukkinit lereszeljük, megszórjuk sóval és szűrőkanálban hagyjuk lecsepegni.
A konzerv lencsét átöblítjük, lecsepegtetjük
és villával kissé áttörjük. A lencséhez adjuk a kissé kinyomkodott cukkinit, a tojásokat és a lisztet. A fűszerekkel ízesítjük. Alaposan
összekeverjük. Felforrósított olajban közepes lángon evőkanálnyi adagokat barnára sütünk.
A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük.
Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése