2022. július 13., szerda

Lencsés cukkinifasírt

Ismét cukkini, de most egészen más formában és egy szokatlan párosításban. Érdemes kipróbálni. Kínálhatjuk akár önmagában egy kis mártogatóssal, de főzelék feltétjeként is megállja a helyét. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók kb. 12 db-hoz
*1 kisebb cukkini (25 dkg)
*20 dkg cm lencsekonzerv
*2 nagyobb tojás
*6 dkg gm zabpehelyliszt
*1 kk só
*1 csapott kk fokhagymagranulátum
Sütéshez:
*olaj
 
A cukkinit lereszeljük, megszórjuk sóval és szűrőkanálban hagyjuk lecsepegni. 
A konzerv lencsét átöblítjük, lecsepegtetjük és villával kissé áttörjük. A lencséhez adjuk a kissé kinyomkodott cukkinit, a tojásokat és a lisztet. A fűszerekkel ízesítjük. Alaposan összekeverjük. Felforrósított olajban közepes lángon evőkanálnyi adagokat barnára sütünk. 
A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése