Formás kis gömbcukkinik teremnek a kertben, olyan igazi tölteni való darabok. Az egyik kedvenc párosommal töltöttem, ami a túró és
a kapor. Könnyű húsmentes fogás. A cukkini kellemesen roppanós marad az elkészítéskor és alig pár hozzávaló szükséges hozzá.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*4 kisebb gömbcukkini
*20 dkg túró
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kis csokor friss kapor
*2 ek tejföl
A cukkinik kalapját levágjuk, a zöldségek belsejét kivájjuk. Meghintjük kevés sóval. A túrót áttörjük,
beleszórjuk az apróra vágott kaprot, sózzuk,borsozzuk és a tejföllel krémesítjük. A túrós töltelékkel megtöltjük a cukkinik belsejét.
200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése