Egy könnyű francia süti a kedvenc gyümölcsömmel. Pillanatok alatt összeállítható, a többi munkát már a sütő végzi.
A végeredményt pedig a gyerekek percek alatt elkapkodták.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A szilikon sütőformát a Cookori biztosította.
*10 dkg cukor
*2 tojás
*10 dkg vaj
*10 dkg liszt
*4 dkg darált dió
*6 g sütőpor
*7 dkg ribizli
*olaj a forma kikenéséhez
A cukrot simára keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a sütőporral, dióval elkevert lisztet és az olvasztott vajat. Csomómentesre
keverjük. Beleforgatjuk a leszemezett ribizlit.
Az olajjal vékonyan kikent forma 3/4-ég töltjük a tésztával. 200 fokra előmelegített sütőben 5 percet sütjük, majd
150 fokon további 10 percet. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése