Szépen terem a zöldbab a kertben, így gondoltam egyet és párba állítottam egy kis gombával. Könnyű kis mentes leves lett a végeredmény.
A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*30 dkg zsenge zöldbab
*15 dkg ChefGomba barna csiperkegomba
*2 ek olaj
*1/2 kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*1 tk házi ételízesítő
A zöldbabot 3 centiméteres darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. Kevés felforrósított olajon megpirítjuk a zöldségeket.
Felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel és addig főzzük, míg minden zöldség megpuhul. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése