A nyár slágeréből (ami a kertünkben bőségesen terem) igyekszem sokat felhasználni a konyhai tevékenységem során. Így
született meg ez az egyszerű fogás. A roppanós cukkini nagyon jól illik a paradicsomos húsgolyóhoz. Köretként basmati rizs került az asztalra. A recept megjelent
a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Gombóchoz:
*25 dkg darált sertéshús
*5 dkg basmati rizs
*1 kisebb tojás
*1 kk fokhagymás só
*1/2 kk őrölt fekete bors
Raguhoz:
*10 dkg zsenge cukkini
*4 dl paradicsomlé
*2 dl víz
*2 csapott ek gm zabpehelyliszt
*1 nagy csipet só
*2-3 ek olaj
*1 kk olasz fűszerkeverék
*1 tk cukornak megfelelő négyszeres erősségű édesítő
A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, cseresznye nagyságú golyókat sodrunk és gyöngyöző vízben kifőzzük,
majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A lisztet a felforrósított olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a paradicsomlevet. Ízesítjük a fűszerekkel,
az édesítővel. Hozzáadjuk az apróra kockázott cukkinit, beleforgatjuk a húsgolyókat. Pár percig rotyogtatjuk.
Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése