A Férjem egyik kedvenc étele egy kis változtatással, egy kevés zöldséggel kiegészítve. A recept megjelent a Kifőztük
oldalon is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*4 nagy karaj szelet
*15 dkg zöldborsó
*2 jó púpozott ek tejföl
*10 dkg sajt
*4 nagy csipet só
*4 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 csapott kávéskanál fokhagyma granulátum
Tepsi kenéséhez:
*3 evőkanál olaj
Tálaláshoz:
*főtt basmati rizs
A hús szeleteket vékonyra klopfoljuk, mindkét oldalukat befűszerezzük és olajjal vékonyan kikent tepsibe fektetjük. A roppanósra
főzött zöldborsót lecsepegtetjük, majd a tejfölbe forgatjuk a lereszelt sajt felével. A karaj szeletek tetejére kanalazzuk. 180 fokos sütőben, lefedve 45 percet puhítjuk.
Majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal és alufólia nélkül addig sütjük, míg a sajt megpirul. Melegen, párolt basmati rizs körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése