A nagyobbik gyerek gyakran kéri, hogy süssek pisztrángot. Nagyon kedvelt lett ez a fajta hal a családban. Igyekszem ezt is többféleképpen elkészíteni,
hogy ne váljon egyhangúvá. A citromosbors fűszerkeverék telitalálat hozzá. Egy kis füstölt szalonna a pocakjában pedig már csak a hab a tortán.
Tepsiben sült krumplival és spárgával kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*2 szivárványos pisztráng
*2 vékony szelet füstölt szalonna
*2 friss ág rozmaring
*2 ek olaj
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
Tálaláshoz:
*spárga
*tepsiben sült fűszeres krumpli
A pisztrángot megtisztítjuk, szárazra töröljük. A hasüreget megszórjuk egy kevés sóval és borssal. Belehelyezünk
egy szelet beirdalt szalonnát és egy rozmaring ágat. Kívülről lekenjük olajjal és megszórjuk a citromosbors fűszerkeverékkel.
Sütőpapíros
tepsibe rakjuk. 190 fokos hőlégkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Párolt spárgával és tepsiben sült fűszeres krumplival kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése