Amikor a család azt mondja, hogy ezentúl biztosan nem veszünk a boltban sajtos tallért, mert ez olyan finom, akkor az tényleg jól sikerült. A
füstölt kolbász igazán különleges ízvilágot kölcsönöz a sós ropogósnak. Ráadásul ez a tallér szénhidrátdiétába
is beilleszthető. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*17 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
*8 dkg búzaliszt
*1 tk só
*1/2 tasak sütőpor (6g)
*2 púpozott ek szezámmag
*4 dkg füstölt kolbász
*14 dkg sajt
*1 nagyobb tojás
*15 dkg puha vaj
*2 púpozott ek tejföl (10 dkg)
A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral és a szezámmaggal. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az egész apróra
vágott kolbászt, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a tejföllel és a tojással. A masszából 20 g-os golyókat sodrunk. Felforrósított tallérsütőben
mindet ropogósra sütjük, és kihűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése