Most ki fogtok nevetni, de olyan csodás dús és zsenge kezeletlen tyúkhúr volt a kertben, hogy nem hagyott a kíváncsiság, meg kellett
kóstolnom. Tudniillik ez a gyomnövény egyben gyógynövény is. Csökkenti a koleszterinszintet, jótékony hatással van a vese- és epeműködésre.
Ízre semmi különbség nem tapasztalható a többi friss salátával összehasonlítva. Tudom, ez nem olyan, amit a panellakók a piacon be tudnak szerezni, de kertekben gyakori.
Aki teheti kipróbálhatja. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*1 nagy marék friss tyúkhúr
*10 dkg sütőtök
*1 ek olaj
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*3 dkg sajt
A sajtot és a sütőtököt apróra kockázzuk. Utóbbit egy kevés olajon megpirítjuk és megszórjuk sóval,
borssal. A tyúkhúrt alaposan megmossuk, szűrőkanálban lecsepegtetjük, majd meglocsoljuk a sütésnél visszamaradt olajjal. A tököt a tyúkhúrral,
a sajttal összeforgatva sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése