2022. március 1., kedd

Zelleres csirkepaprikás

A halványító zeller debütálása a konyhánkban. Eddig sohasem kóstoltam és nem is készítettem belőle semmit. Most igazán feldobta a könnyű csirkepaprikást a roppanósra hagyott zeller. Egyszerű főtt tésztával kínáltam. 
A felhasznált fűszereket a Fűszerész biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 3 személyre
*50 dkg csirkemellfilé
*1 kisebb vöröshagyma (8 dkg)
*1 kisebb paradicsom (5 dkg, lehet fagyasztott is)
*3 szál halványító zeller
*3-4 ek olaj
*1 késhegynyi őrölt fehér bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
Tálaláshoz:
*durum fusili tészta
 
A húst kisebb kockára vágjuk, a felforrósított olajon megfonnyasztjuk az apróra kockázott vöröshagymát, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, hozzáadjuk a paradicsomot és ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve puhára főzzük. A vége előtt kb. 4 perccel a felszeletelt zellert is hozzáadjuk. Melegen, durum főtt tésztával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése