Megjelent a zöldségeseknél a medvehagyma. Minden évben készítek belőle valamilyen finomságot. Most épp egy kis sajtos ropogtatnivalót.
Ha még épp nem elérhetőek a friss levelek, akkor az olajban eltett vagy a fagyasztott változat is felhasználható hozzá. Egyszerű, gyorsan, viszonylag kevés
alapanyagból elkészíthető. Ha a lisztet 7 dkg teljeskiőrlésű és 3 dkg sima búzalisztre cseréljük, akkor szénhidrátdiétában is
fogyasztható a keksz.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A csodás kis tavaszi ihletésű kiszúrót a Cookori biztosította.
*10 dkg vaj
*6-7 medvehagyma levél
*10 dkg liszt
*1 csapott kk só
*1 közepes tojás sárgája
*10 dkg sajt
A puha vajat a megmosott és szárazra törölt medvehagymával késes aprítóban összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót,
a tojás sárgáját és a reszelt sajtot. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A tésztát becsomagolva 30 percet a hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen
3-4 mm vékonyra elnyújtjuk. Lisztbe mártott hullámos szélű karikával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. A közepüket lisztezett formával
kiszúrjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 11-12 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése