A klasszikus madártejet nagyon szeretjük, de most próbáltam egy másik ízvilágot elkészíteni. Ez lett a karamellás
változat. A cukor karamellizálásánál érdemes vigyázni, mert ha megég, akkor nem lesz finom.
*6 dl tej
*3 nagyobb tojás
*3 púpozott ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 nagy csipet só
A cukrot egy nagyobb, laposabb tálban karamellizáljuk, hozzáadjuk a tejet és hagyjuk, hogy a cukor felolvadjon. A tojásokat szétválasztjuk,
a sárgájákat a vaníliás cukorral simára keverjük. A meleg tejből a tojásos masszába merünk, közben folyamatosan kevergetjük, hőkiegyenlítést
végzünk. Végül a meleg karamellás tejbe csorgatjuk. Mérsékelt lángon néha megkeverjük. Közben a tojások fehérjét egy csipet sóval
kemény habbá verjük. Egy kanál segítségével a forró tejbe szaggatjuk. A lével a galuskákat locsolgatva pár percig főzzük. Jól behűtve
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése