2022. március 23., szerda

Medvehagymás-édesburgonyás quinoa penne fetamorzsával

Ez egy könnyű, gyorsan elkészíthető, egészséges és a medvehagymától szezonális étel. Húsmentes, mert néha igazán jól esnek ezek a fajta fogások. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált tésztát a Wise Pasta biztosította.
Hozzávalók személyenként
*15 dkg édesburgonya
*5 dkg medvehagyma
*pár ek olívaolaj
*3 dkg fetasajt
*só
*őrölt bors
 
A tésztát bő vízben kifőzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. 
A meghámozott édesburgonyát kisebb kockára vágjuk. Felforrósított olajon megsütjük, közben megszórjuk sóval és borssal. 
A medvehagymát kevés olajjal és egy csipet sóval késes aprítóban összedolgozzuk, beleforgatjuk a pennét. A tésztát melegen, az édesburgonyával és a tetejére morzsolt fetával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése