2022. március 26., szombat

Medvehagymás fűszervajban sült pisztráng

A két nagy kedvencünket, a medvehagymát és a pisztrángot hoztam össze egy recept erejéig. Jó kis páros született. A gyerekek is szerették. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A fűszervaj receptjét IDE kattintva találjátok.
Hozzávalók 2 személyre
*2 szivárványos pisztráng
*4 szelet citrom
*2 kisebb ág friss rozmaring
*só
*őrölt bors
*5 dkg medvehagymás fűszervaj
 
A halakat alaposan megtisztítjuk, szárazra töröljük. 
A hasüreget megszórjuk sóval, borssal, belerakjuk a citromszeleteket és a rozmaringot. Kívülről is befűszerezzük, majd bedörzsöljük a fűszervajjal, vagy apró kis vajdarabokat teszünk rá. 
Sütőpapíros tepsibe fektetjük. 190 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréses módban 25 perc alatt készre sütjük. 
Még melegen sült krumplival és friss salátával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése