2022. március 20., vasárnap

Fetás-rozmaringos édesburgonya-kocka

A család mostanában gyakran kér édesburgonyát ebédre. Próbálom többféle módon elkészíteni, hogy ne váljon unalmassá. Ez az egyik legegyszerűbb változat. A formára vágás és fűszerezés után a munka többi részét a sütő végzi. Az édeskés burgonyát a sós feta sajt tökéletesen kiegészíti. Sültekhez, grillezett húsokhoz vagy a vasárnapi rántott csirkéhez is kínálhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 2 személyre
*2 közepes édesburgonya (30 dkg)
*5 dkg fetasajt
*1 friss ág rozmaring
*1 csipet őrölt bors
*1 csipet só
*1-2 ek olaj
 
Az édesburgonyát meghámozzuk, a zöldséget egyforma méretű kockára vágjuk. Egy olyan hőálló tálba rakjuk, ahol a darabok nem fedik egymást. Meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk sóval, borssal és az egész apróra vágott rozmaringgal. 
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 18 perc alatt puhára sütjük. 
A végén rámorzsoljuk a sajtot és azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése