Könnyű kis sós, akarom mondani sajtos, ami gyorsan összeállítható, a szaggatásba pedig akár az ügyesebb és lelkesebb
gyerekek is bevonhatóak. A végeredmény pedig egy omlós, sokáig élvezhetően friss rágcsálnivaló.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi
számában is.
*50 dkg liszt
*1 csapott ek só
*0,5 csomag szalalkáli (7g)
*1 tojás sárgája
*25 dkg vaj
*16 dkg tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*15 dkg trappista sajt
A lisztet elvegyítjük a sóval, szalalkálival, hozzáadjuk a puha vajat, a tojás sárgáját és a tejfölt. Lágyabb
tésztát dolgozunk ki belőle. Ha szükséges, egy evőkanál tejföllel lazíthatjuk.
Enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk.
Lisztbe
mártott perec formával kiszaggatjuk, villával kissé felvert tojásfehérjével lekenjük és megmártjuk a reszelt sajtban.
Sütőpapíros tepsire
rakjuk.
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módban kb. 12 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése