Nagy nudli rajongóként nem is volt kérdés, hogy a sütőtök sütésekor megmaradt tökkel mit is kezdjek. Gyorsan összeállítottam
egy könnyű kis tésztát és már sodortam is a formás tészta darabokat. Ez tulajdonképpen egy hagyományos étel egy kicsit átalakítva. Kínálhatjuk
egy tartalmas leves után másodikként vagy az ebédet követő desszertként is.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
*25 dkg sült, áttört sütőtök
*2 kisebb tojás
*1 nagy csipet só
*Kb. 22 dkg liszt
Forgatáshoz:
*7 dkg darált mák
Tálaláshoz:
*porcukor
A sütőtököt a tojással simára keverjük, hozzáadjuk a sót és annyi lisztet, hogy lágy, de kezelhető tésztát
kapjunk.
Lisztezett felületen kisujjnyi rudakat sodrunk, amit kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
Gyöngyöző vízben több adagban kifőzzük, és szűrőkanálban
lecsepegtetjük.
Darált mákban megforgatjuk és porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése