2021. október 21., csütörtök

Babos húskrém

Húslevesből megmaradt hús újrafelhasználása végett készült ez a fogás. Egyszerű, gazdaságos és étel nem vész el, csak átalakul. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 2-3 személyre
*15 dkg levesben főtt sertés vagy szárnyas hús
*14 dkg babkonzerv
*2 dkg vöröshagyma
*1 keményre főtt tojás
*2 púpozott ek tejföl (Kb. 10 dkg)
*5 dkg sajtkrém
*2 ek cm majonéz
*1 tk cm mustár
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
 
A főtt húst kisebb darabokra tépkedjük, a tojást és a hagymát nagyobb kockára vágjuk. 
Az átmosott, lecsepegtetett babbal, a fűszerekkel, a sajtkrémmel, a tejföllel, majonézzel, mustárral késes aprítóban pépesre dolgozzuk. Teljes kiőrlésű kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése