2021. szeptember 8., szerda

Virslis-káposztás leveles rétes

Kis családunkban van nagy káposzta rajongó. Az ő kedvéért készült ez az egyszerű finomság. Nincs vele sok munka, hamar elkészíthető.
Hozzávalók
*1 csomag fagyasztott leveles tészta (50dkg)
*1 kisebb fej káposzta (45 dkg)
*0,5 dl olaj
*1 tk só
*0,5 kk őrölt fekete bors
*3 pár virsli
*1 nagyobb tojás sárgája
*1 tk szezámmag
 
A káposztát lereszeljük, a felforrósított olajon megpirítjuk, közben ízesítjük sóval és borssal. 
A sütőt előmelegítjük. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. 
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk. Hosszában a középső harmadára halmozzuk a pirított káposztát. Ráfektetjük a virsliket. 
A két oldalsó tészta harmadot srégen, halszálka szerűen csíkokra vágjuk. Majd egyet jobbról, egyet balról egymáson áthajtva a töltelékre hajtjuk a szélső szálakat. Átemeljük a tepsibe. 
A végén lekenjük egy tojás sárgájával és megszórjuk szezámmaggal. 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. 
Hagyjuk kihűlni, mert hidegen könnyebben és szebben szeletelhető.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése