2021. augusztus 19., csütörtök

Levendulás fűszervaj

Nagyon kedvelem a házi fűszervajat, mert könnyen elkészíthető és nagyon sokféleképpen felhasználható. Most levendulával ízesítettem. Sültekhez, grillezett húsokhoz, de pirítósra kenve is kínálhatjuk, esetleg sütemények alapanyagaként is használhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*10 dkg vaj
*1 tk levendulavirág
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fehér bors
 
A puha vajat simára keverjük a sóval, borssal és az apróra vágott levendula virággal. Szilikon formába töltjük. 
A hűtőszekrényben pár órát dermesztjük. 
A szilikon formából kifordítjuk. 
Sültekhez, grillezett húsokhoz, esetleg pirítóshoz kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése