Ismét mángold, mert sok van belőle a kertben. Mindenbe csempészek egy keveset. Most egy kis zöldborsó főzelékbe. Tényleg nem rontotta el.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi
számában is.
*20 dkg zöldborsó
*4 nagyobb mángold levél
*2 csapott ek teljes kiőrlésű liszt
*2 púpozott ek tejföl
*1 dl tejszín
*1 nagy csipet só
*csirkepaprikás a tálaláshoz
A zöldborsót annyi vízben, ami éppen ellepi puhára főzzük, a végén hozzáadjuk az apróra tépkedett mángold
levelet, aminek előzőleg a vastag erét kitéptük. Pár perc után hőkiegyenlítéssel behabarjuk a tejföllel simára kevert liszttel. A tejszínnel
lazítjuk és sóval ízesítjük. Ha kellőképpen besűrűsödött, azonnal, csirkepaprikással kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése