2021. augusztus 18., szerda

Mángoldos zöldborsófőzelék

Ismét mángold, mert sok van belőle a kertben. Mindenbe csempészek egy keveset. Most egy kis zöldborsó főzelékbe. Tényleg nem rontotta el.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 2-3 személyre
*20 dkg zöldborsó
*4 nagyobb mángold levél
*2 csapott ek teljes kiőrlésű liszt
*2 púpozott ek tejföl
*1 dl tejszín
*1 nagy csipet só
*csirkepaprikás a tálaláshoz
 
A zöldborsót annyi vízben, ami éppen ellepi puhára főzzük, a végén hozzáadjuk az apróra tépkedett mángold levelet, aminek előzőleg a vastag erét kitéptük. Pár perc után hőkiegyenlítéssel behabarjuk a tejföllel simára kevert liszttel. A tejszínnel lazítjuk és sóval ízesítjük. Ha kellőképpen besűrűsödött, azonnal, csirkepaprikással kínáljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése