Kávérajongóként azt nem csak folyékony formában kedvelem, hanem sütiként is nagyon szeretem. Ilyen ez a kis omlós keksz is.
Egy kevés dió, némi kávé, a csokoládé meg már csak hab a tortán. A formázás roppant egyszerűen ment a Cookori tésztavágójával.
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
*20 dkg liszt
*5 dkg darált dió
*1 kk őrölt kávé
*1 csipet só
*8 dkg porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 nagyobb tojás sárgája
*16 dkg vaj
Tetejére:
*5 dkg étcsokoládé
*1 tk olaj
A lisztet elvegyítjük a sóval, dióval, kávéval és a kétféle cukorral. Összedolgozzuk a vajjal és a tojással.
Becsomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. A tésztavágó 2., 5. és 8. mélyedésébe
helyezzük a hullámos görgőket, majd kockára vágjuk vele a tésztát.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk mind. 170 fokra előmelegített hőlégkeveréses
sütőben 13-15 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése