A spárga ára a csillagok közé kúszott. Néha azért ki lehet fogni egy-egy akciót, amikor megfizethető áron lehet hozzá
jutni. Én most egy ilyen csomagnak a felét használtam fel ehhez a rakott finomsághoz. Ha fogyasztunk előtte levest, akkor 3 főre, de ha csak magában kínáljuk, akkor 2
személyre elegendő adag.
*25 dkg zöld spárga
*15 dkg basmati rizs
Raguhoz:
*30 dkg darált pulykacomb
*1 közepes vöröshagyma
*2 gerezd fokhagyma
*1 nagyobb paradicsom
*1 kk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*1 kk őrölt fűszerpaprika
*1 ek házi darált paprika
*2 ek sűrű paradicsompüré
*3-4 ek olaj
Tetejére:
3-4 ek tejföl
A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A felkockázott vöröshagymát a felforrósított
olajon megfonnyasztjuk, fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a paradicsomot, paradicsompürét és a darált
paprikát. Annyi vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük.
A spárga alsó részét letörjük, majd sós vízben pár percig főzzük.
Hideg vízben átmossuk és lecsepegtetjük. Egy hőálló edény (17*20 cm) aljára rakjuk a rizst, erre kanalazzuk a ragut. Ráfektetjük a spárgasípokat és
tejföllel gazdagon megkenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése