A palacsintát általában töltve fogyasztjuk és édességként. Nálunk most picit másképpen került asztalra és
második fogásként. Dió és csoki került rá, valamint metélt formában kínáltam. Azoknak mindenképpen ajánlom, akik a hagyományos
dolgokon túl szívesen próbálnak ki valami újat, valami mást.
Tésztához:
*2 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*1 tk vaníliás cukor
*1 csésze liszt (2 dl)
*1 csésze tej (2 dl)
*1-2 ek olaj a sütéshez
Továbbá:
*1 púpozott ek vaj
*1 ek cukrozatlan kakaópor
*1 ek cukor
*1 ek rum (vagy rumaroma)
*2-3 ek tejszín
*5 dkg darált dió
*porcukor a szóráshoz
A palacsintához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a sóval, vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a tejet
és a lisztet felváltva adogatva simára keverjük. A fehérjét habbá verjük és beleforgatjuk a tésztába. Felforrósított, olajjal kikent palacsintasütőben
kisütjük.
A vajat a kakaóporral, cukorral és tejszínnel összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a rumot.
A palacsintákat 0,5 cm széles csíkokra vágjuk, tányérra
rendezzük. A csokival meglocsolva, darált dióval és ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése