2021. január 30., szombat

Pirítotthagymás-pálca

Ha konyhai tevékenységről van szó, mindig azon jár az eszem, hogy a megszokott ízeken túl mivel tudnám még kicsit feldobni a hagyományos fogásokat. Most például ezt a sokáig omlós sajtost egy kis pirított hagymával bolondítottam meg. Igazán különleges ízvilága van. Egy csésze kávé vagy egy bögre kakaó mellé egész jó kis falatozni való. A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók
*25 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 csapott tk szalalkáli (4g)
*3 dkg konyhakész pirított hagyma
*1 nagyobb tojás sárgája
*8 dkg hideg zsír
*13 dkg tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*10 dkg trappista sajt
 
A konyhakész pirított hagymát egész apróra vágjuk, majd elvegyítjük a liszttel, sóval és a szalalkálival. Összedolgozzuk a zsírral, a tojással és a tejföllel. 
Lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. 1 cm széles csíkokra vágjuk. 
Sütőpapíros tepsibe rakjuk, lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal. 
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 17 perc alatt készre sütjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése