Azt hiszem a házi pizzának nincs párja. Nem igényel sok munkát és úgy alakítjuk a feltétet, ahogy szeretjük. Én most egy nagy családi
kedvencet, a gyrost próbáltam belecsempészni. Tejfölös szósz, fűszeres csirkefalatok. Pillanatok alatt elfogyott. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában
is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 tk só
*1 tk pizza fűszerkeverék
*2 ek olaj
*1,6 dl víz
*2 dkg friss élesztő
Szószhoz:
*2 púpozott ek tejföl
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 nagy csipet fokhagymás só
Feltéthez:
*20 dkg csirkemellfilé
*1 tk gyros fűszerkeverék
*2-3 ek olaj
*10 dkg sajt
*1 kis lila hagyma
*1 kisebb paradicsom
*friss saláta
A lisztet elvegyítjük a sóval, a fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk az olajat és a vízbe morzsolt élesztőt. A tésztát alaposan kidagasztjuk
és letakarva a duplájára kelesztjük.
A csirkét vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Serpenyőben felforrósított olajon
megpirítjuk.
A tejfölt kikeverjük a fűszerekkel. A tésztát 1 cm vékonyra és kör alakúra elnyújtjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük
a szósszal, egyenletesen elosztjuk rajta a húst. Megszórjuk reszelt sajttal. Addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt
megsütjük. Friss salátával, vékonyra csíkozott lila hagymával és paradicsomszeletekkel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése