2020. november 2., hétfő

Gyrospizza

Azt hiszem a házi pizzának nincs párja. Nem igényel sok munkát és úgy alakítjuk a feltétet, ahogy szeretjük. Én most egy nagy családi kedvencet, a gyrost próbáltam belecsempészni. Tejfölös szósz, fűszeres csirkefalatok. Pillanatok alatt elfogyott. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 tk só
*2 ek olaj
*1,6 dl víz
*2 dkg friss élesztő
Szószhoz:
*2 púpozott ek tejföl
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 nagy csipet fokhagymás só
Feltéthez:
*20 dkg csirkemellfilé
*2-3 ek olaj
*10 dkg sajt
*1 kis lila hagyma
*1 kisebb paradicsom
*friss saláta 
 
A lisztet elvegyítjük a sóval, a fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk az olajat és a vízbe morzsolt élesztőt. A tésztát alaposan kidagasztjuk és letakarva a duplájára kelesztjük. 
A csirkét vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Serpenyőben felforrósított olajon megpirítjuk. 
A tejfölt kikeverjük a fűszerekkel. A tésztát 1 cm vékonyra és kör alakúra elnyújtjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük a szósszal, egyenletesen elosztjuk rajta a húst. Megszórjuk reszelt sajttal. Addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. 
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. Friss salátával, vékonyra csíkozott lila hagymával és paradicsomszeletekkel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése