A kuszkusz nem gyakori vendég nálunk, próbálom beilleszteni az étkezésünkbe. A szalonnával, sütőtökkel igazán
jól passzol. Előételként, esetleg még köretként is remekül megállja a helyét.Próbáljátok ki. A recept megjelent a Kifőztük magazin
októberi számában is.
*10 dkg kuszkusz
*1 dl zöldségleves alaplé
*20 dkg sütőtök
*10 dkg húsos császárszalonna
*3-4 evőkanál olaj
*1 ág friss rozmaring
*só
*őrölt fekete bors
*1 marék friss saláta
A kuszkuszt a felforrósított alaplével felöntjük, lefedve pihentetjük. A felforrósított olajon megfuttatjuk az apróra vágott
rozmaringot, átforgatjuk rajta a felkockázott sütőtököt, sózzuk, borsozzuk és a kockára vágott szalonnával készre pirítjuk. Összekeverjük
a kuszkusszal, beleforgatjuk a salátát és ha szükséges, utánízesítjük. A sütésnél megmaradt rozmaringos olajjal meglocsolva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése