2020. szeptember 7., hétfő

Mexikói jellegű csirkés tészta


Gondolkodtam, hogy milyen nevet is adjak ennek a roppant egyszerű, gyorsan elkészíthető, és finom ételnek. A kukorica és a paprika ad neki egy leheletnyi mexikói ízt, de aki szereti, még egy kevés mexikói fűszerkeverékkel is megbolondíthatja. Borsó helyett tehetünk bele babot is, kinek mi van épp otthon.
Hozzávalók 4 személyre
*30 dkg csirkemellfilé
*25 dkg spagetti tészta
*1 fej vöröshagyma
*1 kis darab paprika
*5 dkg konzerv kukorica, borsó
*pár evőkanál olaj
*kevés só
*kevés őrölt fekete bors
*1 kis kanál házi darált paprika (recept ITT)

A tésztát sós vízben kifőzzük, átöblítjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. 
A csirkét apróra kockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal. 
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta az apróra vágott paprikát, majd hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát. Ha már üveges, beleforgatjuk az átmosott és lecsepegtetett kukoricát, zöldborsót és a darált paprikát. Hozzáadjuk a tésztát és a csirkét. Jól összeforgatjuk, átforrósítjuk és melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése