2020. március 14., szombat

Szalonnás-savanyú káposztás pogácsa


Nagyon szeretjük a pogácsákat, legyen az bármilyen fajta. Most egy kicsit fura párost csempésztem bele, mégpedig szalonnát és savanyú káposztát. A vártnál sokkal finomabb lett, az egész családnak nagyon ízlett. A savanyú káposzta sem túl intenzív benne. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 22 db-hoz:
*30 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 dl tej
*1,5 dkg friss élesztő
*1 nagy csipet cukor
*5 dkg húsos szalonna
*12 dkg savanyú káposzta
*1 púpozott ek zsír
*1 tojás sárgája
*2 púpozott ek kefir
*1 kisebb tojás a lekenéshez
*5 dkg sajt a tetejére

A szalonnát nagyon apróra kockázzuk, zsírjára pirítjuk, és kihűtjük. A káposztát átmossuk, kicsavarjuk, és apróra vágjuk. 
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral megszórva felfuttatjuk. 
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a szalonnát, a káposztát, és a tojással, zsírral, kefirrel alaposan kidagasztjuk. 
Meleg helyen 1 órát kelesztjük. Lisztezett felületen 2 cm vékonyra elnyújtjuk, kisebb (4,5 cm) pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. 
Addig kelesztjük, míg a sütő előmelegszik. 
Lekenjük egy felvert tojással, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. 180 fokos sütőben hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése