2020. február 2., vasárnap

Tepertős szerencsekeksz


Volt itthon egy kevés tepertőkrém, amit egy kis sós finomság elkészítéséhez használtam fel. Igazán egyszerű, gyorsan összeállítható. Ezzel a Cookoritól kapott lóhere kiszúróval igazi szerencsehozó party falat lett belőle. Tévézéshez, vendégváráshoz vagy csak ebéd utáni eszegetéshez. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók kb. 17 db-hoz
*25 dkg liszt
*1 kk só
*1 csapott kk szalalkáli
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 tojás sárgája
*10 dkg natúr tepertőkrém
*8 dkg vaj
*1 ek tejföl
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*szezámmag

A lisztet elkeverjük a sóval, a szalalkálival, a borssal, majd összedolgozzuk a vajjal, a tepertőkrémmel, a tejföllel és a tojássárgájával. 
Lisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk, a lisztbe mártott lóhereformával szaggatjuk. 
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, lekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal. 
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése