2020. február 6., csütörtök

Szerencsehozó lencsés tésztasaláta


Ez egy igazán egyszerű, laktató tésztás fogás. Ráadásul a lencse szerencsét is hoz ;-) Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*20 dkg szezámfusili
*4 szál virsli
*2 nagyobb krumpli
*15 dkg konzerv lencse
*1,5 dl tejföl
*1 púpozott ek majonéz
*1 púpozott ek mustár
*1 csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors

A tésztát bő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, és lecsepegtetjük. A krumplit meghámozzuk, apróra kockázzuk, és a virslivel megfőzzük. Utóbbit felkarikázzuk. 
A tejfölt simára keverjük a mustárral, majonézzel, sóval, borssal. Beleforgatjuk a lecsepegtetett lencsét, tésztát, krumplit, és a virslit. Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése