Anyukám gyakran készíti ezt a finom sütit. Én nem túl
gyakran fogok neki nyújtott laposnak, de azt hiszem ezért a finomságért érdemes
belevágni. 20*30 cm-esre nyújtottam a tésztát, így egy kicsit vastagabbak
lettek a tészta lapok, de az ízéből ez cseppet sem vont le, így is tökéletesen
megpuhult.
A fotózáshoz a hátteret a fotohatterek.hu biztosította.
A fotózáshoz a hátteret a fotohatterek.hu biztosította.
Hozzávalók kb.
24 szelethez
Tésztához:
*20 dkg porcukor
*2 ek méz
*5 dkg vaj
*2 ek cukrozatlan kakaópor
*2 tojás
*40 dkg liszt
*1 csapott tk szódabikarbóna
*1 csipet só
Krémhez:
*1 tasak vaníliás pudingpor
*1 tasak puncs pudingpor
*6 dl tej
*20 dkg porcukor
*25 dkg vaj
*1 ek vaníliás cukor
*2 ek rum
Tetejére:
*porcukor
A porcukrot a kakaóporral, mézzel, vajjal és a tojásokkal
vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a sóval, szódabikarbónával elvegyített
lisztet. Összedolgozzuk és zacskóba csomagolva hűtőbe rakjuk.
A pudingokat 3-3
dl tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a
felét a vaníliás, a másik felét a puncsos pudinghoz keverjük. Előbbihez adjuk a
vaníliás cukrot, utóbbihoz a rumot.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, két sütőpapír
között 2-3 mm vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk. 180 fokos sütőben, tepsi
hátán hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek a lapok, akkor az
egyiket megkenjük a puncsos krémmel, azt befedjük egy lappal, majd arra jön a vaníliás
krém, végül a harmadik lap.
Pár órát, vagy egy egész éjszakát hideg helyen
pihentetjük. Porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése