Egy vendégvárás alkalmával készítettem ezt a mutatós és
finom fogást. Előre megsütöttem, mert hidegen sokkal szebben szeletelhető. Csodásan
mutat hidegtálon. Kínálhatjuk krumplipürével, vagy valamilyen szaftos salátával
is.
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
A déli tőkegomba
a ChefGombánál beszerezhető.
A fotózáshoz a hátteret a fotohatterek.hu biztosította.
Hozzávalók 2
rúdhoz, kb. 24 szelethez:
*90 dkg darált sertéshús
*3 tojás
*1 csapott tk só
*1 csapott kk őrölt fekete bors
*2 gerezd fokhagyma
*4 ek zsemlemorzsa (+ kevés a formázáshoz)
Töltelékhez:
*4 tojás
*15 dkg ChefGomba
déli tőkegomba
*1 csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
*2 ek olaj
Lekenéshez:
*1 tojás
Sütéshez:
*1 púpozott ek mangalicazsír
A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük, héjukat
eltávolítjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
A gombát a felforrósított olajon
megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kihűtjük.
A húst összedolgozzuk a nyers tojással,
fűszerekkel, zúzott fokhagymával, és a zsemlemorzsával.
A massza felét
zsemlemorzsával szórt sütőpapíron téglalap alakúra nyomkodjuk. Egyenletesen
rászórjuk a tojás és a gomba felét. Tenyérrel kicsit belenyomkodjuk a
tölteléket. A szélesebb oldaláról feltekerjük, a végeit benyomkodjuk.
Zsírral
kikent közepes tepsibe rakjuk. Ugyanígy járunk el a maradék hússal. Mindkét
rudat lekenjük felvert tojással. Mellé öntünk ½ dl vizet.
180 fokos sütőben
lefedve 90 percet puhítjuk, majd a fólia nélkül, gyakran locsolgatva a
szaftjával pirosra sütjük.
Teljesen kihűtjük. Szeletelve, hidegtálon kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése