2020. február 25., kedd

Diós-parmezános portobello szelet


Néha jól jön egy kis húsmentes fogás. Erre a gomba az egyik legalkalmasabb alapanyag. Nagyon sokféleképpen elkészíthető, és roppant egészséges. Az óriás portobello könnyen szeletelhető, a ChefGombánál beszerezhető. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*4 ChefGomba portobello gomba
*0,5 kk só
*8 dkg liszt
*0,5 kk őrölt fekete bors
*3 tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
*5 dkg darált dió
*olívaolaj a sütéshez
*1-2 ek reszelt parmezán
*friss saláta

A gombát 5 mm vékonyra szeleteljük, és megszórjuk sóval. 
Először megforgatjuk borssal elkevert lisztben, majd a felvert tojásban, végül a dióval elvegyített morzsában. 
Olajjal lekent lemezre rakjuk. Lefújjuk kevés olíva olajjal. 
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módban 25 perc alatt megsütjük. Parmezánnal megszórva, friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése