A legtöbben szilveszterkor tálalnak lencsét, pedig a
legegyszerűbb fogásokat is feldobhatjuk vele, mint én most a sertéspaprikást.
Nincs benne semmi ördöngösség ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában
is.
Hozzávalók 4
személyre
*60 dkg sertéscomb
*1 nagy vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
*2 tk darált paprika
*1 nagyobb paradicsom (fagyasztott is lehet)
*25 dkg lencsekonzerv
A húst egész apróra kockázzuk.
Az apróra vágott vöröshagymát
a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, a combot fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a darált
paprikát. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, és lefedve puhára főzzük. Ha szükséges,
a vizet pótoljuk.
A végén beleforgatjuk az átmosott, lecsepegett lencsét és összeforraljuk.
Melegen, rizs körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése