2020. január 25., szombat

Tepertős tallér


Új családi kedvenc született. Olyan nagy sikere lett ennek a tallérnak, hogy már többször készítettem nagyobb összejövetelek alkalmával is. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, egyáltalán nem ragad bele a sütőbe. A végeredmény pedig egy sokáig elálló, ropogós sörkorcsolya. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók kb. 49 db-hoz
*25 dkg liszt
*1 csapott kk só
*1 csapott kk sütőpor
*0,5 kk őrölt fekete bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*10 dkg natúr tepertőkrém
*1 kisebb tojás
*5 dkg vaj
*10 dkg tejföl

A tepertőkrémet a tojással, vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a fűszerekkel és a sütőporral elvegyített lisztet, végül a tejföllel összedolgozzuk. 
Kisebb diónyi golyókat sodrunk. 
Felforrósított tallérsütőben megsütjük.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jónak a recept. Ha friss tepertőm van akkor abból mennyi kell a tésztába?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én 10 dkg-ot tennék bele, de lehet akkor egy kicsivel több vajat vagy tejfölt igényel majd a tészta.

      Törlés