Új családi kedvenc született. Olyan nagy sikere lett
ennek a tallérnak, hogy már többször készítettem nagyobb összejövetelek
alkalmával is. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, egyáltalán nem ragad bele a sütőbe.
A végeredmény pedig egy sokáig elálló, ropogós sörkorcsolya.
A recept megjelent
a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók kb.
49 db-hoz
*25 dkg liszt
*1 csapott kk só
*1 csapott kk sütőpor
*0,5 kk őrölt fekete bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*10 dkg natúr tepertőkrém
*1 kisebb tojás
*5 dkg vaj
*10 dkg tejföl
A tepertőkrémet a tojással, vajjal elkeverjük, hozzáadjuk
a fűszerekkel és a sütőporral elvegyített lisztet, végül a tejföllel
összedolgozzuk.
Kisebb diónyi golyókat sodrunk.
Felforrósított tallérsütőben
megsütjük.
Nagyon jónak a recept. Ha friss tepertőm van akkor abból mennyi kell a tésztába?
VálaszTörlésÉn 10 dkg-ot tennék bele, de lehet akkor egy kicsivel több vajat vagy tejfölt igényel majd a tészta.
Törlés