2020. január 26., vasárnap

Mákos linzervirág


Ismét elővettem a kekszkészítő pisztolyt. Nagyon szeretem, roppant egyszerű vele dolgozni. Könnyű, mákos és citromos ízesítésű édesség született. Légmentesen elzárva sokáig omlós marad. Már ha marad belőle ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. 
A kekszkészítőt a Cookori biztosította.
Hozzávalók kb. 23 db-hoz
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csapott kk sütőpor
*10 dkg porcukor
*4 dkg darált mák
*1 tojás sárgája
*20 dkg vaj
*1 kezeletlen citrom reszelt héja

A lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral, a mákkal, és a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, a tojás sárgáját, a reszelt citrom héját, és összedolgozzuk. 
A tésztát a keksznyomóba töltjük, majd sütőpapír nélküli lemezre, tetszőleges mintával formázzuk a süteményeket. 
Előmelegített, 170 fokos sütőben, hőlégkeveréses módban 12 perc alatt készre sütjük. 
A tepsiben hagyjuk egy percet hűlni, mert melegen még törékeny.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése