2020. január 24., péntek

Fokhagymás sütőtökkrém


Nem tudom megunni a sütőtököt. A hagyományos sült formán túl igyekszem többféle fogásban kínálni. Roppant egyszerű kenyérre való is készülhet belőle. Én most fokhagymával bolondítottam meg. Érdemes kipróbálni, ha a vajas kenyéren túl egy kis különlegességre vágyunk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. 
Az elkészítéshez használt gépet a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*20 dkg hámozott, sült sütőtök
*1 kisebb vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 púpozott ek tejföl
*2 ek majonéz
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors

A sült tököt a tejföllel, a majonézzel, fűszerekkel, zúzott fokhagymával és az apróra vágott vöröshagymával a turmixgépben pürésítjük. 
Friss kenyérre kenve, lila hagyma karikával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése