Amint már korábban is említettem, imádom a sütőtököt, de
nem csak édes formában. Nagyon könnyen feldobhatjuk vele az egyszerű rizs
köretet is.
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 2
személyre
*15 dkg rizs
*10 dkg sütőtök
*3-4 ek olaj
*1 ág friss rozmaring
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
A rizst bő, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és
lecsepegtetjük.
A sütőtököt meghámozzuk, a magos részt kivágjuk. A zöldséghúst
1,5*1,5 cm-es kockázzuk. A felforrósított olajon megfuttatjuk az apróra vágott
rozmaringot, átforgatjuk rajta a sütőtököt, és megsütjük. Hozzáadjuk a rizst,
jól összeforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal.
Melegen sültekhez, grillezett húsokhoz
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése