Mostanában igencsak jól tud esni egy melengető leves
ebben a hideg időben. Ősszel kevés birsalmánk termett, annak egy részét használtam
fel egy fűszeres, illatos kanalazni valóhoz.
A recept megjelent a Kifőztük magazin
novemberi számában is.
Az elkészítés során használt turmixgépet
a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
Sütéshez:
*4 nagyobb birsalma
*2 ek barna cukor
*1 kk őrölt fahéj
Morzsához:
*8 dkg barna rizsliszt
*0,5 kk őrölt fahéj
*1 csipet őrölt szegfűszeg
*5 dkg vaj
*4 dkg barna cukor
Továbbá:
*2-3 ek cukor
*1 vaníliarúd kikapart magja
*0,5 kk őrölt fahéj
*2 dl tejszín
*1 dl tej
A morzsa hozzávalóit a turmixgépben pulzálva
morzsalékosra dolgozzuk, sütőpapíros lemezre terítjük, és 180 fokos sütőben 15
perc alatt megpirítjuk.
A birsalmát kisebb darabokra vágjuk, magházát kivágjuk, a
gyümölcsöt tepsibe sorakoztatjuk, megszórjuk fahéjjal, cukorral és 200 fokon
kb. 30 perc alatt puhára sütjük.
Fazékba rakjuk, felengedjük annyi vízzel, ami
épp ellepi, ízesítjük cukorral, fahéjjal, vaníliával és felforraljuk. A
turmixgépben pépesítjük.
A tűzhelyre visszatéve a tejszínnel és a tejjel
krémesítjük. Ha szükséges utóízesítjük.
A levest melegen a ropogós morzsával
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése