2020. január 16., csütörtök

Csőben sült tonhalas-sajtkrémes tészta


Ez egy igazán egyszerű, és laktató fogás. Tényleg villám gyorsan összeállítható, a többi munkát pedig a sütő elvégzi. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. 
A felhasznált gluténmentes tésztát a WISEPASTA biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*20 dkg szezám penne
*15 dkg sajtkrém
*4-5 púpozott ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*10 dkg olajos tonhalkonzerv
*10 dkg trappista sajt

A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, és lecsepegtetjük. 
A sajtkrémet simára keverjük a tejföllel, ízesítjük a fűszerekkel, a citrom reszelt héjával. Beleforgatjuk az olajtól lecsepegtetett halat, és a pennét. A tészta felét egy 18*24*4 cm-es tepsibe simítjuk, ráreszeljük a sajt felét, befedjük a maradék tésztával, és a reszelt sajttal. 
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése