Bár év közben ritkán készül nálunk lencse, most mégis ismét
asztalra került. Hagyományos módon főztem, egy kevés mustárral ízesítettem. Virslivel
kínáltam.
Mindenkinek boldog új évet kívánok!
Hozzávalók 4 személyre
*80 dkg lencsekonzerv (Aldiban kapható)
*1 nagy csipet só
*2 ek liszt
*3 ek olaj
*2,5 dl tejföl
*1 ek mustár
*1 csipet cukor
A konzerv lencsét átmossuk, lecsepegtetjük. Annyi vízben,
ami épp ellepi és egy csipet sóval felforraljuk. A lisztet megpirítjuk az
olajon, majd a tejföllel és a mustárral simára keverjük. Hőkiegyenlítéssel berántjuk
a lencsét, egy kevés cukorral ízesítjük. Ha besűrűsödött azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése