2019. december 31., kedd

Tésztás lencseleves zöldségekkel gazdagon


Egy igazán egyszerű, tartalmas leves sok zöldséggel gazdagítva. Könnyű, diétába is illeszthető, melengető fogás. 
A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*2 nagyobb sárgarépa
*1 kisebb petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*1 kis darab zeller
*2 nagyobb krumpli
*1 nagyobb vöröshagyma
*5 dkg köles fusilli
*10 dkg konzerv lencse
*3-4 ek olaj
*1 tk fűszerpaprika
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 tk mustár
*1,5 liter zöldségleves alaplé

A zöldségeket megpucoljuk, a répát, a petrezselymet felkarikázzuk, a hagymát apró, a karalábét, a zellert, a krumplit kisebb kockára vágjuk. 
Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, átforgatjuk rajta a zöldségeket. Felengedjük az alaplével, ízesítjük a fűszerekkel. Félidőben hozzáadjuk a tésztát. Ha a zöldségek és a tészta megpuhult, az átmosott és lecsepegtetett lencsével gazdagítjuk. Felforraljuk és melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése