Ismét elővettem a kekszkészítő pisztolyt. Nagyon szeretem,
roppant egyszerű vele dolgozni. Könnyű, mákos és citromos ízesítésű édesség született.
Légmentesen elzárva sokáig omlós marad. Már ha marad belőle ;-)
A recept megjelent
a Kifőztük magazin januári számában is.
A kekszkészítőt a Cookori biztosította.
Hozzávalók kb.
23 db-hoz
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csapott kk sütőpor
*10 dkg porcukor
*4 dkg darált mák
*1 tojás sárgája
*20 dkg vaj
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
A lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral, a mákkal, és
a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, a tojás sárgáját, a reszelt citrom héját, és
összedolgozzuk.
A tésztát a keksznyomóba töltjük, majd sütőpapír nélküli
lemezre, tetszőleges mintával formázzuk a süteményeket.
Előmelegített, 170
fokos sütőben, hőlégkeveréses módban 12 perc alatt készre sütjük.
A tepsiben
hagyjuk egy percet hűlni, mert melegen még törékeny.