Végtelenül egyszerű, kicsit pikáns fogás. Hidegen és
melegen is nagyon finom, ezért akár hidegtálon is kínálhatjuk.
A recept
megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 2
személyre
*25 dkg darált sertéshús
*1 kisebb vöröshagyma
*1 gerezd fokhagyma
*1 nagy tojás
*2 ek zsemlemorzsa
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 ág friss rozmaring
*12 darab 1,5*1,5 cm nagyságú sütőtök kocka
*3 vékony szelet húsos szalonna
Sütéshez:
*kevés olaj
Tálaláshoz:
*friss saláta
A sütőtök kockákat megszórjuk sóval, és megforgatjuk az
apróra vágott rozmaringban.
A húshoz adjuk a zúzott fokhagymát, a finomra reszelt
vöröshagymát, a tojást, a szemlemorzsát, ízesítjük a fűszerekkel, beleszórjuk a
maradék rozmaringot. A masszát összedolgozzuk, 12 részre osztjuk, golyót sodrunk,
mindegyik közepébe nyomunk egy sütőtökkockát. Negyedre vágott szalonnadarabba
tekerjük a gombócokat úgy, hogy a hajtás rész alulra kerüljön.
Sütőpapíros tepsibe
rakjuk, lefújjuk olajjal.
180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
Friss salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése