Vendégváró ebédre készült ez az egyszerű fogás. Az a jó
benne, hogy előre megsüthető, majd a vendégek érkezése előtt közvetlenül csak szeleteljük,
és kínáljuk. Habos krumplipüré, vagy majonézes krumplisaláta illik hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg sertéskaraj egyben
*10 dkg aszalt szilva
*1 tk sertéssült fűszerkeverék
*1 tk mustáros karaj fűszerkeverék
*1 ek mangalicazsír
A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük.
Hosszában felülről
2 zsebet vágunk rajta, amiket megtöltünk aszalt szilvával.
Kívülről bedörzsöljük
a kétféle fűszerkeverékkel. Kötöző madzaggal többször áttekerjük és megkötjük.
Zsírral
kikent tepsibe rakjuk, és 0,5 dl vizet öntünk mellé.
Lefedve 90 percet puhítjuk,
majd a fedőt levéve, gyakran locsolgatva a szaftjával pirosra sütjük.
Hagyjuk teljesen
kihűlni, majd levágjuk a madzagot, és vékonyra szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése