2019. december 17., kedd

Forralt borban, birsalmával sült tarja


A boros húsok nagy kedvencek. Az jutott eszembe, hogy miért ne lehetne a forralt változatban készíteni a tarját. Jó választás volt, nagy sikere lett. Pikáns, de mégis ízletes.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*2 nagyobb szelet sertéstarja
*1 nagyobb birsalma
*1 tk sertéssült fűszerkeverék
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 dl forralt bor
*1 ek mangalica zsír

A birsalma magházát kivágjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk, és zsírral kikent kisebb tepsibe szórjuk. 
A megtisztított húst szárazra töröljük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, borssal, az almára fektetjük. 
Meglocsoljuk a borral. 
Lefedve, 200 fokos sütőben 1 órát puhítjuk. Alufólia nélkül, a szaftjával gyakran locsolgatva pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése