A boros húsok nagy kedvencek. Az jutott eszembe, hogy miért
ne lehetne a forralt változatban készíteni a tarját. Jó választás volt, nagy sikere
lett. Pikáns, de mégis ízletes.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában
is.
Hozzávalók 2
személyre
*2 nagyobb szelet sertéstarja
*1 nagyobb birsalma
*1 tk sertéssült fűszerkeverék
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 dl forralt bor
*1 ek mangalica zsír
A birsalma magházát kivágjuk, a gyümölcshúst
felkockázzuk, és zsírral kikent kisebb tepsibe szórjuk.
A megtisztított húst szárazra
töröljük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, borssal, az almára fektetjük.
Meglocsoljuk
a borral.
Lefedve, 200 fokos sütőben 1 órát puhítjuk. Alufólia nélkül, a szaftjával
gyakran locsolgatva pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése