2019. december 18., szerda

Almás-sajtos tőkehalszelet


Ritkán, de alkalomadtán nálunk is terítékre kerül halas fogás. Igyekszem az egyszerű változatot készíteni. Ez is egy ilyen étel. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*4 szelet tőkehalfilé
*1 kk fokhagymás só
*0,5 kk őrölt fekete bors
*1 nagy alma
*1 ek citromlé
*15 dkg trappista sajt
Sütéshez:
*kevés olaj
Tálaláshoz:
*krumplipüré

A hal szeleteket lecsepegtetjük, szárazra töröljük. Mindkét oldalukat megszórjuk borssal, fokhagymás sóval. Olajjal vékonyan kikent tepsibe fektetjük. Cikkekre vágott almát rakunk a tetejére, meglocsoljuk citromlével. Reszelt sajttal megszórjuk. 
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Krumplipürével kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése