2019. december 4., szerda

Lencsés pulykaraguval rakott tészta


Most már tényleg eljött a tepsis, rakott ételek ideje. Amellett, hogy jól esik begyújtani a sütőt, előtérbe kerülnek a babos, lencsés, káposztás fogások. Azért egy kis hús sem hiányozhat belőle, mégpedig jelen esetben egy kevés pulyka. Tényleg egyszerű, érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. 
A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*20 dkg szezámfusili
*20 dkg darált pulykacomb filé
*2-3 ek olaj
*2 dl paradicsomlé
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csipet morzsolt oregánó
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*10 dkg lencsekonzerv
*8 dkg sajt

A darált húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, ízesítjük sóval, és borssal. Annyi vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a zúzott fokhagymát, a maradék fűszereket. Felforraljuk, beleforgatjuk az átmosott, lecsepegtetett lencsét.
A tésztát bő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és a lencsés raguhoz keverjük. Ha szükséges utóízesítjük. 
Egy 18*24*4 cm-es tepsibe simítjuk, és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése