Egy igazán egyszerű, tartalmas leves sok zöldséggel gazdagítva.
Könnyű, diétába is illeszthető, melengető fogás.
A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította.
A recept megjelent a
Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*2 nagyobb sárgarépa
*1 kisebb petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*1 kis darab zeller
*2 nagyobb krumpli
*1 nagyobb vöröshagyma
*5 dkg köles fusilli
*10 dkg konzerv lencse
*3-4 ek olaj
*1 tk fűszerpaprika
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 tk mustár
*1,5 liter zöldségleves alaplé
A zöldségeket megpucoljuk, a répát, a petrezselymet
felkarikázzuk, a hagymát apró, a karalábét, a zellert, a krumplit kisebb
kockára vágjuk.
Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk a
fűszerpaprikával, átforgatjuk rajta a zöldségeket. Felengedjük az alaplével,
ízesítjük a fűszerekkel. Félidőben hozzáadjuk a tésztát. Ha a zöldségek és a tészta
megpuhult, az átmosott és lecsepegtetett lencsével gazdagítjuk. Felforraljuk és
melegen kínáljuk.